Üdvözlöm!

Ez a Városi Madarak online madárhatározója. Több, mint 30, városokban, kertekben és parkokban előforduló madárfaj közül kereshető. Képpel és rövid leírással azonosíthatóak be a különböző madárfajok.

Hogyan működik?

Az oldalsávban méret, illetve szín szerint kereshetőek a madárfajok. Ha be tudta azonosítani a madár méretét, akkor a megfelelő méretcsoportra kattintva érheti el az adott madárfajokat. Esetleg csak a madár egy jellemző színére emlékszik? Ebben ez esetben a színek közül válasszon egyet!

Nem találta meg a keresett fajt? Írjon a varosimadarak@gmail.com e-mail címre, vagy a facebook oldalra! Készséggel segítek mindenben!

Látogasson el a Városi Madarak weboldalára, facebook oldalára, blogjára, illetve youtube oldalára is!

Kellemes keresgélést!

Füsti fecske

Testhossza 17-19 cm. Eredetileg sziklabarlangokban költ, de manapság már a nyitva álló épületek, pajták, istállók, alacsony hidak alá ragasztja fészkét. Főleg falvakban, vagy városok nyugodtabb területein él. Éneke rövid 'csit' hangokból áll. Homlok- és torokfoltja vörös, háta fémesen csillogó kék színű, háta alapvetően fekete. Hasa fehér, farka villás. Főként rovarevő. Vonuló madár

További információ >>