Üdvözlöm!

Ez a Városi Madarak online madárhatározója. Több, mint 30, városokban, kertekben és parkokban előforduló madárfaj közül kereshető. Képpel és rövid leírással azonosíthatóak be a különböző madárfajok.

Hogyan működik?

Az oldalsávban méret, illetve szín szerint kereshetőek a madárfajok. Ha be tudta azonosítani a madár méretét, akkor a megfelelő méretcsoportra kattintva érheti el az adott madárfajokat. Esetleg csak a madár egy jellemző színére emlékszik? Ebben ez esetben a színek közül válasszon egyet!

Nem találta meg a keresett fajt? Írjon a varosimadarak@gmail.com e-mail címre, vagy a facebook oldalra! Készséggel segítek mindenben!

Látogasson el a Városi Madarak weboldalára, facebook oldalára, blogjára, illetve youtube oldalára is!

Kellemes keresgélést!

Mezei veréb

Testhossza 14 cm. A házi verébbel ellentétben nem kedveli a nagyvárosokat, inkább a falvakat, kerteket és a fás-bokros nyílt terepeket részesíti előnyben. Viszont gyakran használja a kihelyezett odúkat. Sapkája barna, arcfoltja fekete, tarkóján fehér gyűrű található. Magevő, táplálékkereséskor pinty- és citromsármány csapatokhoz verődik. Hangja hasonlít a házi verébéhez ('csilp'), viszont gyakran érdesebb és keményebb. Állandó madár.

További információ >>