Üdvözlöm!

Ez a Városi Madarak online madárhatározója. Több, mint 30, városokban, kertekben és parkokban előforduló madárfaj közül kereshető. Képpel és rövid leírással azonosíthatóak be a különböző madárfajok.

Hogyan működik?

Az oldalsávban méret, illetve szín szerint kereshetőek a madárfajok. Ha be tudta azonosítani a madár méretét, akkor a megfelelő méretcsoportra kattintva érheti el az adott madárfajokat. Esetleg csak a madár egy jellemző színére emlékszik? Ebben ez esetben a színek közül válasszon egyet!

Nem találta meg a keresett fajt? Írjon a varosimadarak@gmail.com e-mail címre, vagy a facebook oldalra! Készséggel segítek mindenben!

Látogasson el a Városi Madarak weboldalára, facebook oldalára, blogjára, illetve youtube oldalára is!

Kellemes keresgélést!

Erdei pinty

Testhossza 14 cm. Európa egyik leggyakoribb madárfaja. Erdőkben parkokban és facsoportokban fordul elő. Nyáron rovarokkal, télen bogyókkal, magokkal táplálkozik. Jellegzetes kék tarkófoltja és sapkája, valamint alsó testtáján zöldes folt. Ellenben a nőstény teljesen barna, mivel az ő feladata a tojások költése. Éneke ereszkedő 'pink-pink', érdes 'rüpp' és röptében 'pjü-pjü'. Állandó madárnak számít.

További információ >>