Üdvözlöm!

Ez a Városi Madarak online madárhatározója. Több, mint 30, városokban, kertekben és parkokban előforduló madárfaj közül kereshető. Képpel és rövid leírással azonosíthatóak be a különböző madárfajok.

Hogyan működik?

Az oldalsávban méret, illetve szín szerint kereshetőek a madárfajok. Ha be tudta azonosítani a madár méretét, akkor a megfelelő méretcsoportra kattintva érheti el az adott madárfajokat. Esetleg csak a madár egy jellemző színére emlékszik? Ebben ez esetben a színek közül válasszon egyet!

Nem találta meg a keresett fajt? Írjon a varosimadarak@gmail.com e-mail címre, vagy a facebook oldalra! Készséggel segítek mindenben!

Látogasson el a Városi Madarak weboldalára, facebook oldalára, blogjára, illetve youtube oldalára is!

Kellemes keresgélést!

Fekete rigó

Testhossza 24 cm. A városi zöld területek, gyepek és avarok madara. Európa leggyakoribb madarai közé tartozik. Kifejezetten alkalmazkodott a nagyvárosok életmódjaihoz is. Legtöbbször a talajszinten látható és ide is építi fészkét. Jellegzetes koromfekete tollazata és rikító sárga csőre, ám ezt csak a hím viseli.  A tojó teljesen barna, így rejtőzik el a fészekkel és a tojásokkal együtt. Hangja melodikus, flótázó éneke magas, gyakran reggelente a városokban is hallható. Állandó madár

További információ >>