Üdvözlöm!

Ez a Városi Madarak online madárhatározója. Több, mint 30, városokban, kertekben és parkokban előforduló madárfaj közül kereshető. Képpel és rövid leírással azonosíthatóak be a különböző madárfajok.

Hogyan működik?

Az oldalsávban méret, illetve szín szerint kereshetőek a madárfajok. Ha be tudta azonosítani a madár méretét, akkor a megfelelő méretcsoportra kattintva érheti el az adott madárfajokat. Esetleg csak a madár egy jellemző színére emlékszik? Ebben ez esetben a színek közül válasszon egyet!

Nem találta meg a keresett fajt? Írjon a varosimadarak@gmail.com e-mail címre, vagy a facebook oldalra! Készséggel segítek mindenben!

Látogasson el a Városi Madarak weboldalára, facebook oldalára, blogjára, illetve youtube oldalára is!

Kellemes keresgélést!

Házi rozsdafarkú

Testhossza 15 cm. Eredetileg sziklás területeken fordul elő, de a kertek, parkok és a nagyvárosok madara lett. Iparterületeken és épületek repedéseibe, hasadékaiban költ. Rovarokkal táplálkozik. Szinte teljesen fekete, farka rozsdavörös, aminek közepén fekete sáv látható. A tojó viszont nem fekete, hanem barna. Hangja csengő, amit magas fák tetején, háztetőkön ad elő. Rövid/közép távú vonuló madár.

További információ >>