Üdvözlöm!

Ez a Városi Madarak online madárhatározója. Több, mint 30, városokban, kertekben és parkokban előforduló madárfaj közül kereshető. Képpel és rövid leírással azonosíthatóak be a különböző madárfajok.

Hogyan működik?

Az oldalsávban méret, illetve szín szerint kereshetőek a madárfajok. Ha be tudta azonosítani a madár méretét, akkor a megfelelő méretcsoportra kattintva érheti el az adott madárfajokat. Esetleg csak a madár egy jellemző színére emlékszik? Ebben ez esetben a színek közül válasszon egyet!

Nem találta meg a keresett fajt? Írjon a varosimadarak@gmail.com e-mail címre, vagy a facebook oldalra! Készséggel segítek mindenben!

Látogasson el a Városi Madarak weboldalára, facebook oldalára, blogjára, illetve youtube oldalára is!

Kellemes keresgélést!

Kerti rozsdafarkú

Testhossza 14 cm. Ligetes erdőkben, parkokban, kertekben és nyitott területeken él. Kevésbé jellemző, a nagyvárosi jelenléte. Mindig a fás-bokros területen marad. Odvas fákban költ. Torka fekete, melle narancsszínű, homloka fehér. Rozsdavörös farkán fekete sáv található. A tojó a hímmel ellentétben teljesen barna. Éneke egy magas és két mély hangból áll: 'di-dádá', majd csicsergő strófákkal folytatja. Hosszú távú vonuló madár.

További információ >>