Üdvözlöm!

Ez a Városi Madarak online madárhatározója. Több, mint 30, városokban, kertekben és parkokban előforduló madárfaj közül kereshető. Képpel és rövid leírással azonosíthatóak be a különböző madárfajok.

Hogyan működik?

Az oldalsávban méret, illetve szín szerint kereshetőek a madárfajok. Ha be tudta azonosítani a madár méretét, akkor a megfelelő méretcsoportra kattintva érheti el az adott madárfajokat. Esetleg csak a madár egy jellemző színére emlékszik? Ebben ez esetben a színek közül válasszon egyet!

Nem találta meg a keresett fajt? Írjon a varosimadarak@gmail.com e-mail címre, vagy a facebook oldalra! Készséggel segítek mindenben!

Látogasson el a Városi Madarak weboldalára, facebook oldalára, blogjára, illetve youtube oldalára is!

Kellemes keresgélést!

Nagy fakopáncs

Testhossza 20-24 cm. Élőhelye és táplálkozása is különleges. Tavasztól őszig rovarokkal, télen különféle magokat (fenyőmag, bükkmakk, mogyoró) fogyaszt. Előfordulása az erdőktől egészen a parkokig terjed. Könnyen összetéveszthető a közép- és a kis fakopánccsal. Csak a tarkóján (kizárólag hímeknél) és az alsó felén visel piros tollakat, háta fekete, hasa fehér. Kiáltása éles 'kikk', vagy sorozatos 'krrk-krrk-krrk'. Állandó madár.

További információ >>