Üdvözlöm!

Ez a Városi Madarak online madárhatározója. Több, mint 30, városokban, kertekben és parkokban előforduló madárfaj közül kereshető. Képpel és rövid leírással azonosíthatóak be a különböző madárfajok.

Hogyan működik?

Az oldalsávban méret, illetve szín szerint kereshetőek a madárfajok. Ha be tudta azonosítani a madár méretét, akkor a megfelelő méretcsoportra kattintva érheti el az adott madárfajokat. Esetleg csak a madár egy jellemző színére emlékszik? Ebben ez esetben a színek közül válasszon egyet!

Nem találta meg a keresett fajt? Írjon a varosimadarak@gmail.com e-mail címre, vagy a facebook oldalra! Készséggel segítek mindenben!

Látogasson el a Városi Madarak weboldalára, facebook oldalára, blogjára, illetve youtube oldalára is!

Kellemes keresgélést!

Seregély

Testhossza 22 cm. Fiókáit fészekodúban, faodúkban, vagy épületzugokban neveli. Rovarokat és gyümölcsöket fogyaszt. Nászruhája fémesen ragyog fekete és zöld színekben, csőre sárga. Nyugalmi ruhája barna, testalján fehér pettyekkel, csőre ekkor feketés. Erdőkben, gyümölcsösökben, falvakban él, kedveli a nyílt területeket. Éneke sápogás és fütyülés, amibe már madarak énekét és beleszövi, vészkiáltása 'err' hang. Állandó, vagy közép távú vonuló madár.

További információ >>