Üdvözlöm!

Ez a Városi Madarak online madárhatározója. Több, mint 30, városokban, kertekben és parkokban előforduló madárfaj közül kereshető. Képpel és rövid leírással azonosíthatóak be a különböző madárfajok.

Hogyan működik?

Az oldalsávban méret, illetve szín szerint kereshetőek a madárfajok. Ha be tudta azonosítani a madár méretét, akkor a megfelelő méretcsoportra kattintva érheti el az adott madárfajokat. Esetleg csak a madár egy jellemző színére emlékszik? Ebben ez esetben a színek közül válasszon egyet!

Nem találta meg a keresett fajt? Írjon a varosimadarak@gmail.com e-mail címre, vagy a facebook oldalra! Készséggel segítek mindenben!

Látogasson el a Városi Madarak weboldalára, facebook oldalára, blogjára, illetve youtube oldalára is!

Kellemes keresgélést!

Süvöltő

Testhossza kb. 16 cm. Növényi táplálékot fogyasztanak (szilva és juhar rügyei), valamint csalánmagot és fagyal termését is szeretik. Fiókáit rovarral eteti. A hím hasa jellegzetes rózsaszínpiros, míg a nősténynek barna. Csőre rövid és vastag, szárnyán fehér szalag látható. Kevert lombú erdőkben él, de látható a kertekben és a parkokban is. Hangja lágy, panaszos 'düü'. Állandó, vagy közép távú vonuló madár.

További információ >>