Üdvözlöm!

Ez a Városi Madarak online madárhatározója. Több, mint 30, városokban, kertekben és parkokban előforduló madárfaj közül kereshető. Képpel és rövid leírással azonosíthatóak be a különböző madárfajok.

Hogyan működik?

Az oldalsávban méret, illetve szín szerint kereshetőek a madárfajok. Ha be tudta azonosítani a madár méretét, akkor a megfelelő méretcsoportra kattintva érheti el az adott madárfajokat. Esetleg csak a madár egy jellemző színére emlékszik? Ebben ez esetben a színek közül válasszon egyet!

Nem találta meg a keresett fajt? Írjon a varosimadarak@gmail.com e-mail címre, vagy a facebook oldalra! Készséggel segítek mindenben!

Látogasson el a Városi Madarak weboldalára, facebook oldalára, blogjára, illetve youtube oldalára is!

Kellemes keresgélést!

Tengelic

Testhossza 12 cm. Előszeretettel verődik kb. 10 fős csapatokba és így keresi táplálékát. Rovarokkal, magokkal táplálkozik. Csőre hosszú, hegyes, feje piros-fehér-fekete. Háta és melle barna, szárnyán sárga sáv látható. Ritkás erdőkben, facsoportokban költ, de látható a kertekben, parkokban, télen a város zöld területein is. A magyarban használatos neve stigelic, amelyet hangjáról kapott. Hívóhangja 'sti-ge-litt', éneke lágy csicsergő, melybe más madarak strófáit is beleszövi.

További információ >>