Üdvözlöm!

Ez a Városi Madarak online madárhatározója. Több, mint 30, városokban, kertekben és parkokban előforduló madárfaj közül kereshető. Képpel és rövid leírással azonosíthatóak be a különböző madárfajok.

Hogyan működik?

Az oldalsávban méret, illetve szín szerint kereshetőek a madárfajok. Ha be tudta azonosítani a madár méretét, akkor a megfelelő méretcsoportra kattintva érheti el az adott madárfajokat. Esetleg csak a madár egy jellemző színére emlékszik? Ebben ez esetben a színek közül válasszon egyet!

Nem találta meg a keresett fajt? Írjon a varosimadarak@gmail.com e-mail címre, vagy a facebook oldalra! Készséggel segítek mindenben!

Látogasson el a Városi Madarak weboldalára, facebook oldalára, blogjára, illetve youtube oldalára is!

Kellemes keresgélést!

Szajkó

Testhossza 34-35 cm. Mátyásmadárnak is nevezik. Rovarokkal, kis testű állatokkal táplálkozik. Ősszel a tölgymakkokat gyűjti össze és raktározza el, hogy télen ezeket a raktárakat felélje. Fekete szakálla és kék-fekete szárnytollai vannak. Farka hosszú és fekete, farktöve fehér. Erdőkben, parkokban és kertekben fordul elő. Riasztáskor kereplő hangot hallat, jó hangutánzó, főként más madarak hangját utánozza. Szinte állandó madárnak számít.

További információ >>