Üdvözlöm!

Ez a Városi Madarak online madárhatározója. Több, mint 30, városokban, kertekben és parkokban előforduló madárfaj közül kereshető. Képpel és rövid leírással azonosíthatóak be a különböző madárfajok.

Hogyan működik?

Az oldalsávban méret, illetve szín szerint kereshetőek a madárfajok. Ha be tudta azonosítani a madár méretét, akkor a megfelelő méretcsoportra kattintva érheti el az adott madárfajokat. Esetleg csak a madár egy jellemző színére emlékszik? Ebben ez esetben a színek közül válasszon egyet!

Nem találta meg a keresett fajt? Írjon a varosimadarak@gmail.com e-mail címre, vagy a facebook oldalra! Készséggel segítek mindenben!

Látogasson el a Városi Madarak weboldalára, facebook oldalára, blogjára, illetve youtube oldalára is!

Kellemes keresgélést!

Szarka

Testhossza 44 cm. Eredetileg nyílt területeken él, de a nagyvárosok fáin és zöld területein is gyakorta előfordul, sőt előszeretettel fészkel is. Rovarokkal, földigilisztákkal és dögökkel táplálkozik. Néha madártojást is lop és fiókával is táplálkozik. Feje és melle fekete, hasa fehér. Szárny és hosszú farka fémesen csillog. Hangja jellegzetes cserregés, de más hangokat is hallat. Állandó madár.

További információ  >>